Frida Moen

Morsan är hemma

God kväll på er!

Som jag skrivit om tidigare så har jag ansökt om gravidpenning för oktober månad, då jag känner att jag inte längre orkar med att jobba som vanligt. Jag kan inte ens ta kassan en längre stund utan att få ont i ryggen, och det är ändå den lugnaste av arbetsuppgifterna. Tyvärr är handläggningstiderna på FK absurt långa just nu så jag har inte fått det beviljat ännu, men kände ändå att jag måste gå hem. Förhoppningsvis blir mitt ärende godkänt i efterhand, annars får vi lösa det på något annat sätt. Det är inte så många dagar det handlar om egentligen, då de 11 dagarna innan BF räknas som föräldrapenning oavsett.

Idag är det iallafall tisdag vilket betyder att jag varit hemma från jobb i två dagar. Bara det känns som lyx då jag oftast jobbar så att jag inte är ledig två dagar på raken annars. Första dagen kunde jag inte riktigt slappna av, utan höll på att tvätta/städa/möblera om/laga mat och det resulterade i fruktansvärda sammandragningar hela kvällen. Jag låg med en värmekudde på ryggen i soffan och kunde knappt röra mig. Idag har jag tagit det mer lugnt och det var verkligen välbehövligt. Jag började dagen med en 2h nap och har sedan försökt ligga ner så mycket som möjligt.Såhär fint blev det i vardagsrummet iallafall. En ny (beggad) amningsstol där jag hoppas kunna sitta och mysa med bebisen och läsa med Alina. Just nu får jag för ont av att sitta i den tyvärr, men min lilla gravidmage. Såhär såg det ut innan och ni känner ju själva stressen. Alina hade som ett andra rum nere i vardagsrummet och det var ett helvete att städa varje dag. Nu kan hennes sovrum va ett bombnedslag istället för det syns inte lika tydligt.

Alina är fortfarande på förskolan på dagarna för att jag ska få någon chans att vila. Jag orkar inte heller vara den mest aktiva mamman just nu så hon får ut mycket mer av att va några timmar på föris. Däremot går hon kortare dagar nu än vanligtvis och kommer inte började tidigare än 9 eller sluta senare än 15.

Nu måste jag snart sova för imorgon ska jag först in till vårdcentralen 8:15 för en öronspolning, och sedan har jag och Pontus ett besök hos barnmoskan direkt efteråt. Då ska vi disskutera förlossningsplanen och prata en massa om de här sista veckorna som är kvar. Jag tror att det kan vara mitt näst sista besök där, men jag är inte helt säker.

Varför jag ska göra en öronspolning kan jag berätta mer om senare då jag har två ytterligare besök hos öronläkaren nästa vecka haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats