Frida Moen

BVC och kompishäng

Idag hade jag och Alina tänkt att bara ha en lugn dag hemma. Jag hade tänkt tvätta sängkläder och ta en lång dusch medan Linisen sov förmiddag. Men som tur var så fick jag syn på kallelsen till BVC, jag hade helt glömt bort att det var idag! Så det fick bli nya planer, en snabbdusch med Alina i matstolen inne på toan och sedan åka iväg.

Det var strålande sol idag men dock så blåsigt. Jag höll på att svettas ihjäl innan vi väl var framme på BVC. Det kan i och för sig också ha att göra med att det blev aningen stressigt. Jag skulle vara smidig och lämna in ett paket på ICA innan, men jag fick köa till posten i nästan 15 minuter. Idag gjorde jag förresten en chansning och tog jag bort åkpåsen till babyskyddet, och istället fick Alina ha en fleeceoverall på sig. Det är lite bökigare med en overall men åkpåsen börjar bli alldeles för varm nu.

Idag var det 8-månaders kontroll, då snuppan blir 8 månader på tisdag. Vi var helt ensamma ensamma i väntrummet på BVC, så jag blev nästan rädd att det var stängt. Där brukar det alltid vara massa barn och föräldrar vanligtvis. Allting gick iallafall superbra förutom att Alina valde att bajsa precis innan vi gick i rummet. Men det gjorde inte så mycket då hon ändå skulle vägas och mätas, vilket görs helt naken. Det var mest bara synd för barnsköterskan som behövde ha den lukten i sitt kontor haha. Alina vägde in på strax över 8kg och mätte 67cm. Det är 1kg upp sedan 6-månaders kontrollen,  Linisen imponerade också med att glatt klappa händerna hela besöket, så där är hon lite tidig. Hon kom på hur man gjorde igår och tycker att det är det roligaste någonsin. Hon kunde också visa att hon kan sitta själv och kravla sig framåt.

Annars gjorde vi inte så mycket mer, vi pratade lite allmänt om tillvaron och lite faror som kan finnas i hemmet nu när hon kan förflytta sig själv. Vi fick en jättefin barnbok också som biblioteket ger ut till alla bebisar.

När vi var klara där så åkte vi till Linnéa för att hänga med henne och Elvira innan vi åkte vidare till butiken. Det är så smidigt att de bor precis bredvid!

Det är så sjukt att båda våra tjejer har börjat krypa nu, dock med lite olika slags teknik. Elvira vill nästan ställa sig på fötterna (eller huvudet) och Alina dammtorkar golvet med sin mage. Det är så kul att se dem tillsammans nu när de kan interagera lite med varandra, inte bara sitta fast vid varsitt bröst.

Jag slutar aldrig imponderas av Elviras hår! Speciellt när hon sitter bredvid Linis  som har typ 10 silvervita hårstrån haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats